Blinde Schildpad: Ja, ho, wacht even... Je gaat toch helemaal niet op vakantie naar Frankrijk?
Lijsttrekker: Jajaja, maar ik wil wel naar Frankrijk, en dan ga ik naar het Louvre en ouwe kastelen bezoeken en op terrasjes zitten en...
Blinde Schildpad: ...maar je gaat toch helemaal niet naar Frankrijk? Jij weet dat je niet naar Frankrijk gaat, ik weet dat je niet naar Frankrijk gaat, iedereen weet dat je niet naar Frankrijk gaat. En iedereen weet dat je nog nooit naar Frankrijk bent geweest en nooit, nooit, nooit naar Frankrijk zult gaan. Wat moet je toch de hele tijd over Frankrijk? En wat wil je in Quetzalcoatl's naam van mij? Val me niet lastig!
Lijsttrekker: Hou je niet van kastelen? Of heb je nare ervaringen met croissantjes? Het is echt heel leuk in Frankrijk, dus wel stemmen, hoor!
Blinde Schildpad: (exit)
Lijsttrekker: Wil iemand anders horen hoe leuk ik het zou vinden om op vakantie te gaan naar Frankrijk? Iemand? Hallo? Jullie mogen allemaal stemmen! Och, camera's... Wat leuk!!!
Verklarende woordenlijst
Verkiezingsdebat: Voorbeeld van het genre reality-televisie, zeg maar de live show van een breed, mercifully korststondig media-offensief dat De Campagne heet. "Lijsttrekkers" vertellen u, elkaar en zichzelf over hun droomvakantie. U mag stemmen. SMSjes kosten 4 jaar lang de kop van de winnaars op tv zien per ontvangen bericht.
De Inhoud (niet ter sprake gekomen): Mytische substantie waar in De Campagne om wordt gestreden. Waarsch. verwant aan De Werkelijkheid (die kennelijk al jaren, zo niet eeuwen, zoek is). Zie ook: Unobtanium, McGuffin
Lijsttrekker: Aanduiding van de lelijkste, luidruchtigste, geilste, gretigste of downright weirdste van de "bewoners" of "schipbreukelingen" of hoe de deelnemers aan De Campagne ook maar heten en die in de live shows mogen optreden.
Stemmen: Folkloristisch ritueel om een goede oogst te garanderen en zigeuners uit het dorp te weren; synoniemen oa. met één been op de stoep en één been in de goot. Zie ook: cargo cult
Cargo cults bestaan echt? Whoa...
ReplyDeleteOh Schildpad,
ReplyDeleteSinds we spreken, vertellen we sprookjes. En sprookjes gaan over goed en kwaad. En kwaad zijn we allemaal, als we honger (denken te) krijgen. Hebben we honger, dan zijn we gevaarlijk. Zijn we gevaarlijk, dan is dat voor een ander, want zelf doen we niets verkeerd. We hebben honger!
Dus: het hebben van een blijde boodschap maakt anderen verdrietig.
Vertel er dus niet over!
Jepa
@ Nynke
ReplyDelete