Sunday, June 14, 2009

Mental graffiti [wk 24], mini-editie: Dora Ratjen

Nog nooit van gehoord, voor Album Amicorum:


Dora Ratjen deed in 1936 voor Nazi Duitsland mee aan de Olympische spelen. Ze werd vierde bij het hoogspringen. Twee jaar later vestigde ze in Wenen met 1,70 m. een nieuw wereldrecord voor vrouwen.

Ze was alleen helemaal geen vrouw, bleek.

In 1957 beweerde Horst Ratjen dat hij door de Bund Deutscher Mädel tot travestie gedwongen werd om de Arische Medaillespiegel op te krikken. Jaja, Horst, you're story's so touching, it sounds just like a lie... *

Curator van backlinkloos plaatjesblog Album Amicorum is overigens Max Dohle, die een biografie schreef van atlete Foekje Dillema, die er dan weer van verdácht werd een gozer te zijn, wat dan weer niet waar bleek te zijn, achteraf. En van die kwestie had ik dan weer ik wel vagelijk weet, waarschijnlijk vanwege aandacht in de media toen ze in 2007 overleed.

The interwebs, yah gotta love it...

2 comments:

 1. Ja luister eens, dat zíe je toch meteen...
  Zou mijnheer Dohle hier dan ook eens voor eens en voor altijd eens uitsluitsel over kunnen geven:
  http://www.boingboing.net/2008/10/01/the-faith-tones-jesu.html ?

  ReplyDelete
 2. Da's inderdaad nog zoiets! Hoe kwam-ie d'r mee weg? Toch lijkt hij het drie jaar uitgehouden te hebben in het dameshoogspringcircuit en teamgenotes zeiden dat iedereen d'r wel een beetje vreemd vond, maar dat niemand iets vermoedde re. haar geslacht.

  Nu hebben we het hier natuurlijk wel over de tijd waarin Dolfie aan de macht kwam, dus misschien was opmerkzaamheid niet zo'n prioriteit toen. Iets in het drinkwater, wellicht?

  (Jesus, use me! Please! You're supposed to love everyone, right?

  Jesus?

  Hello...?
  )

  ReplyDelete