Monday, January 26, 2009

Blinde Schildpad is blij dat hij niet gelooft dat dromen iets betekenen...

Ik droomde dat ik met G. door De Stad liep. Het was midden in de nacht en nogal onrustig op straat. We werden verschillende keren aangesproken door tuig dat iets van ons moest, maar ze waren zo dronken dat onduidelijk was wat ze nou eigenlijk wilden.

In een klein perkje midden op de Markt zag ik een portemonnee liggen. Ik raapte hem op. Er zaten geld en identiteitsbewijzen in, dus ik vermoedde dat het niet zo'n probleem moest zijn om de rechtmatige eigenaar terug te vinden en besloot hem de volgende dag naar de politie te brengen.

Ondertussen was de sfeer in de binnenstad dermate grimmig geworden dat we besloten de kortst mogelijke route naar huis te nemen. We liepen haastig langs een kade over een grindpaadje aan de voet van een bolwerk met een park. Het paadje zelf was donker, maar op de punt van bolwerk stond een breed, laag huis, waarvan beide kamers hel verlicht waren.

In de rechter kamer was een feestje aan de gang, met slingers en papieren hoedjes. M. sneed een taart aan. Ik had haar al een paar jaar niet meer gezien.

In de kamer aan de linkerkant van het pand zat J. in haar eentje op een stoel. Ze was hoogzwanger en huilde bloed.

Vlak voorbij het huis met de hel verlichte kamers staken we met een bruggetje de gracht over. Het bruggetje kwam uit in een bakstenen tunnel door de oude stadswal. Toen G. en ik de tunnel door waren voelden we dat er een last van onze schouders viel. We hadden de slechte buurten van De Stad overleefd.

In de laatste brede straat voor we linksaf moesten zagen we tussen de wolken door een regen van vallende sterren. Het werden er meer en meer en ze gloeiden steeds feller en langer. Plotseling zag ik in het verlengde van de straat een enorme explosie in de atmosfeer.

Ik kon G. gelukkig nog net op tijd in een portiek duwen, vlak voordat de schokgolf langs ons raasde.

1 comment:

  1. Gaaf. Hij doet me denken aan mijn droom over Titan (die had ik je gemaild toch?), waarin ik ook samen met iemand een schokgolf ontwijk, zij het eentje van water. Het verontrustende is dat ik heb vernomen dat dit wèl iets betekent. Ik droom alweer een tijd niets belangwekkends, en dat nog wel terwijl mijn hoofd overtoeren draait.

    Hoogzwanger zijn en bloed huilen, dat lijkt me wel wat.

    ReplyDelete