Monday, December 29, 2008

Oh jonge, jonge, jonge, wat wordt het spannend!

Heeft u dat nou ook? Dat u niet kan wachten tot het 2 januari is en u uw stem kunt laten klinken in de verkiezing van de nieuwe Dichter des Vaderlands?

Uw eigen Blinde Schildpad is in ieder geval bijkans buiten zinnen van afwachting! Hoei! Na schier eindeloze jaren Driek van Wissen moet het roer om! De kredietcrisis die aan de poten van uw gemakkelijk leesstoel knaagt (als evenzovele termieten) kan ook po√ętisch niet onbeantwoord blijven! Wie anders dan iemand die dagelijks de muzen in het ontsloten schaamdeel staart, kan ons nog redden van ons uit-de-klauwen gelopen gebrek aan vertrouwen in... eh... ons vertrouwen in onszelf?

Ik roep u alsvast op u op te maken uw ostrakon in de amfoor voor Tsead Bruinja te gooien. Waarom? Omdat hij Fries is, en daarom Blinde Schildpads homeboy (Frizzle to the lizzle, mah nigga).

En omdat hij vooralsnog de enige kandidaat is die kennelijk door heeft dat we inmiddels in de 21ste eeuw zijn aangeland (Yep! We hebben de Hertog van Alva fors klop gegeven voor Alkmaar!) en representatieve hoeveelheden van zijn schrijfwerk online beschikbaar maakt. Bij De Contrabas zijn drie volledige bundels te downloaden.

En hij dicht ook leuk.

1 comment:

 1. Ha Friese homeboy,

  Dank voor je vriendelijke woorden! Driek van Wissen heeft overigens ook best goeie dingen gedaan. Ze waren alleen niet zo zichtbaar.

  Bij mij wordt het iets anders!

  Goeds en hartelijks aan alle lezers van dit blog,

  Tsead

  ReplyDelete