Monday, February 17, 2014

's Lands wijs


Zeg, waarom staat er een Griekse vlag op die yoghurt? vroeg hij in Engels met een flink accent terwijl ik de ingrediënten van mijn ontbijt op de loopband laadde.

Omdat wij dit Gríekse Yoghurt vinden, zei ik tegen de Griekse student achter mij, wiens achteraf-gezien-net-die-ene-paprika-te-veel-om-geen-mandje-te-nemen ik net had opgeraapt. Huh, zei hij, yoghurt is toch gewoon yoghurt? Is Nederlandse yoghurt anders dan? 

Ik gaf maar eerlijk toe dat ik het in ieder geval niet per se kon aanbevelen en herinnerde me een Duitser die ik ooit, tijdens zijn eerste bezoek aan Nederland, daadwerkelijk in de lach had zien schieten toen hij een halfje bruin in handen gedrukt kreeg.

Nee, als deze hippe Griek eens een echt Nederlands zuiveltoetje wilde proeven moest ie maar eens vla proberen. Ja hoor, zei ik, dat kun je gewoon bij de supermarkt krijgen. 

No comments:

Post a Comment