Wednesday, June 8, 2011

@VanBijsterveldt BWAHAHAHAHAHAHA

OCW minister Marja van Bijsterveld, heden, over waarom gemeenteambtenaren moeten kunnen mogen weigeren homo's in de echt te verbinden:
"Dat vind ik eigenlijk gewoon wel passen bij Nederland, die tolerantie en ruimte voor pluriformiteit."

bron: nu.nl
Grapje, zeker?

Toch?

Allereest is het natuurlijk gewoon ook nog's een keer zo dat in de échte wereld, wanneer men zijn werk niet wil doen, men zich met gezwinde spoed op de arbeidsmarkt mag gaan profileren. Oók als men vindt dat men een goede reden heeft om zijn werk niet te willen doen. Zélfs als die reden De Schrift is.

Als men zijn werk namelijk eigenlijk niet wil doen, moet men ander werk gaan doen. Of zijn bek houden, en samen met de rest van ons lijfeigenen op elke avond van de tiende van de maand op het puntje van de bank gespannen pagina 551 van Teletekst in de gaten houden.

En ja: dit geldt ook voor overheidspersoneel. Dezelfde regels voor iedereen, anders wordt het tijd voor pleinen. En dat is hommeles. Gezellige hommeles. Altijd goed voor nieuwe muziek enzo. Maar hommeles.

Laten we dat zo lang mogelijk zien uit te stellen.

Dat in het algemeen. Mevr. Van Bijsterveld is kennelijk een andere mening toegedaan. Dat staat haar vrij. Het is een achterlijke mening. Het is een gevaarlijke mening. Soit. Als er geen ruimte in Nederland zou zijn voor achterlijke en gevaarlijke meningen zou dat slecht zijn voor de horeca in Den Haag, en zou dat niet sneu zijn? Ja toch? Niet dan?

MAAR als ze er dan godbeterehet ook nog met droge ogen bij meent te moeten zeggen dat we onze 'weigerambtenaren' eigenlijk een beetje zouden moeten knuffelen met z'n allen omdat ze zo leuk Hollands en divers zijn, dan verdient ze het toch eigenlijk wel een heel klein beetje heel erg om KEIHARD recht in haar gezicht uitgelachen te worden.

Gelukkig heeft ze twitter.

3 comments:

  1. Juist. Laten wij dit allemaal hertweeten, al begrijp ik nog niet zo goed hoe dat werkt.

    ReplyDelete
  2. Tolerantie jegens intolerantie, toleranter kan niet!

    ReplyDelete
  3. Weg met die intoleranten! Geen plaats voor.

    ReplyDelete