Friday, April 15, 2011

Gradually, we became aware of a hum in the room

12 comments:

 1. Jeetje, weer zo'n mooie en weer dat macabere!

  ReplyDelete
 2. Dank u. Macaber? Wellicht. Aan de andere kant lijkt het me toch dat een wereld waarin mensen de moeite nemen om gigantische zwevende vissen te tekenen of elkaar Totoro badjassen cadeau te doen niet helemaal verloren kan zijn.

  …which gets me coming as close to making a point as it gets.

  ReplyDelete
 3. Ik geloof dat Ria S het positief bedoelt, maar het Nederlands heeft een beetje een lacune waar het 'de aangename sfeer van oude fabrieken, gietijzeren bruggen, vervallen industrieterreinen en de etsen van Sergey Tyukanov' betreft.

  ReplyDelete
 4. ik bedoel "macaber" inderdaad niet negatief, misschien is "vervreemdend" een beter woord. Ik kijk uit naar een volgende tekening!

  ReplyDelete
 5. Maar is het ook niet helemaal. Er moet nog iets wabi-achtigs in, iets soort van droevigs. Hmmm.

  ReplyDelete
 6. Als ik niet zo bezet was geweest had ik er een blogpost aan gewijd. Misschien is de term waar behoefte aan is het best te omschrijven als 'aangenaam-akelig', dat is er wat mij betreft essentiëel aan: het als aangenaam ervaren van iets wat doorgaans niet als zodanig wordt ervaren', zegmaar. Maar dan dus niet in de 'ledenmatenhakhorrorfilm'-zin, maar in de 'verlatenfabrieken'-zin.
  Helder hè? Nee. Misschien toch maar een blogpost aan wijden, als ik later (over een dag of vijf) groot ben.

  ReplyDelete
 7. gruweldadig?

  ReplyDelete
 8. Het lijkt me in ieder geval iets dat verwant is aan de oude æsthetische idee van Het Sublieme, hoewel dat traditioneel een term is die met name voor natuurlijke fenomenen gebruikt wordt. En het woord zelf heb ik altijd nogal meh gevonden.

  ReplyDelete
 9. satoridiculous?

  ReplyDelete