Friday, June 18, 2010

Wat is het?

Dit is een Gesamtproduktion van Blinde Schildpad en Drabkikker.Blinde Schildpad stuurde Drabkikker dit plaatje, met de vraag 'Wat is het?' Dus Drabkikker zei: 'Sylvia Millecam', maar dat was niet goed. (We hadden ons even daarvoor afgevraagd hoe het met Hans Böhm zou zijn, vandaar. Dat u niet denkt dat we knettergek zijn of zo.) 'Nee, ik ben het zelf,' zei Blinde Schildpad. 'O, je hebt een camera in je ogen laten inbouwen en dit is een foto terwijl je naar de zon kijkt met je oogleden dicht?' zei Drabkikker. Dit bleek bijna goed te zijn.

Wat was namelijk het geval? Blinde Schildpads camera lag met de lens op zijn onbeklede buik en was per ongeluk afgegaan, met flitser en al. Wat u op het plaatje ziet is dus niets minder dan authentieke bloedschijn. Een foto met vleesfilter!

Na uitgebreid de coolheid van deze serendipiteit te hebben geprezen merkte Drabkikker op: 'Op de een of andere manier verwacht ik dat er elk moment een filmtitel in Frakturschrift in dat rode vlak verschijnt.' Nou, en van het een komt dan het ander hè, en aldus geschiedde.

Al met al best een onderhoudende donderdagavond dus. Maar, hoe denkt ú dat het met Hans Böhm gaat?

5 comments:

 1. Wonderbaarlijk gaaf CGI-effect!

  Ik heb ooit nog tegen Hans Böhm simultaangeschaakt; ik vond het heel raar toen hij steeds naast Silvia M. op tv begon te verschijnen en vermoed dat het misschien wel beter met hem gaat nu hij niet meer op tv is. Ik hoop het iig :).

  ReplyDelete
 2. Ja precies, ik dacht ook meteen dat het een computergegenereerd plaatje was. Je hebt een buik als een animatiefilm, Schildpad.

  Tegen Hans Böhm gesimultaanschaakt? Wahaha! Okee, tegen zóveel serendipiteit kan ik niet op.

  ReplyDelete
 3. Op zich een interessante kwestie: hoe kwantificeer je serendipiteit?

  ReplyDelete
 4. @Blinde Schildpad

  Hoe kwantificeer je serendipiteit? Tja, dat hangt van de omstandigheden af, lijkt me zo. En die wisselen bij serendipiteit voortdurend.

  ReplyDelete