Friday, October 16, 2009

Naar Frankrijk

‘May I respectfully remind you:
Great is the matter of birth and death.
All is impermanent, quickly passing.
Be awake each moment. Don’t waste this life.’

Luitjes, 't zal fors rustig zijn op Blinde Schildpad voorlopig. De komende tijd zit ik in Dhagpo Dedrol Ling in Frankrijk*, for a spot of merit gathering and practice.


Waarom doet een mens zoiets? Er zijn mensen daar die jarenlang in hutjes in het bos zitten te mediteren... Het bon mot uit de Zen traditie hierboven is een halve reden. Dit leven is kort & kostbaar, live it to the max! En met enige aandacht. Het is toch zonde om het grootste deel van je leven gemist te hebben omdat je te druk bezig was met nadenken over gisteren of morgen...

De andere helft is dat er echt iets te halen valt uit meditatie, believe you me. In de woorden van de derde Gyalwa Karmapa, Rangjung Dorje:
Though the nature of beings is always enlightened,
Not realizing this, they wander endlessly in samsara.
May overwhelming compassion be born in us
For sentient beings whose suffering is boundless,

-Chagchen Ngedön Mönlam, de Nalanda vertaling
Ik zal vast wel íets posten in de tussentijd, maar nait veul. Ondertussen wenst Blinde Schildpad iedereen met alles het allerbeste!

Be kind, unwind!

Update: Mijn homeboy Drabkikker zal gedurende de afwezigheid van uw gebruikelijke redacteur zo af-en-toe eens een guest post plaatsen. Dirk is good people, u gaat dat leuk vinden!

*) Ten behoeve van alle braakplegers: mijn Pitbull blijft thuis. Hij leeft op een dieet van knokkels en aarzen. Wie hem wil komen voeren, staat zulks vrij.

5 comments:

 1. Moge het je waardevol en verrijkend zijn! Wij zullen op je blijven wachten. En vergeet de meteorenregen van 17 november niet hè.

  ReplyDelete
 2. Goede reis inderdaad, in beide voor de hand liggende opzichten! Groetjes!

  ReplyDelete
 3. veel geluk in Frankrijk!

  ReplyDelete
 4. Fantastisch, veel plezier en geluk! En veel sterkte, want ook dat heb je nodig ;)

  groetjes,
  Nienke

  ReplyDelete