Tuesday, October 13, 2009

De Partij Voor Minder Discriminatie En Zo

"Beste mensen van de media,

Ik maak heel veel gebruik van de media, zoals bijvoorbeeld op TV en ook op de radio. Maar mijn brief van vandaag gaat vooral over de televisie, want mijn klacht gaat ook vooral over de televisie. En dit is mijn klacht:

Ik vind dus dat er teveel aandacht is op de televisie voor humor. Zelf vind ik humor soms best heel leuk, hoor, vooral als ik er om moet lachen. En sommige van mijn vrienden en kennissen hebben zelf ook heel veel humor en die vinden het ook vaak heel leuk als er humor op de TV is.

Maar er zijn ook heel veel mensen, waar ik eigenlijk ook best wel bij hoor, die eigenlijk zelf juist helemaal niet zoveel humor hebben. En voor zulke mensen kan het heel vervelend zijn als er op de televisie de hele tijd maar humor- en andere lachprogramma's zijn. Hoe zou u dat vinden als u, bijvoorbeeld, helemaal geen benen had en er zouden de hele tijd maar series en conferences van cabaretiers over 'benen' op de TV zijn?

Dat zou u, denk ik, ook best vervelend vinden, toch?

Ik zou u dan ook willen vragen om bij het bedenken van nieuwe programma's en shows meer rekening te houden met de mensen zonder humor. Ook zou er bijvoorbeeld een speciaal humorvrij uur in de dagelijkse programmering op de netten kunnen komen, zodat mensen zonder humor dan eens zomaar de TV aan kunnen zetten, zonder bang te hoeven zijn ongewenst geconfronteerd te worden met, bijvoorbeeld, Paul de Leeuw, of een andere grappige presentator of serie.

Mijn laatste voorstel is dat er misschien een tekeningetje gemaakt zou kunnen worden waaraan je heel makkelijk in één oogopslag kunt zien dat een programma over humor gaat. Zulke tekeningetjes heb je nu al op de TV en in de televisiegidsen voor wanneer er heel veel seks of geweld of drugs of zo in zit. Ik denk dat het goed zou zijn als er zo'n tekeningetje dus ook voor humor zou zijn.

Als jullie dat leuk vinden wil ik best aan mijn buurvrouw vragen of zij dat tekeningetje voor jullie wil maken, want zij kan namelijk heel mooi tekenen, bijvoorbeeld voor ansichtkaarten of het boekje van de wijkvereniging!

Nou, dat was mijn klacht en mijn voorstellen. Ik hoop dat jullie er wat mee doen, ook voor alle andere mensen die niet zo heel erg leuk of grappig zijn!

Groetjes en veel plezier met het maken van jullie programma's!

Pol van den Meerbeek
-Nierop"

3 comments:

  1. En iets tegen dieren ook, want dat vind ik zelf heel kwetsend.

    ReplyDelete
  2. "...dat een programma over humor gaat."

    roflol! behoorlijk grappig meneer.

    ReplyDelete