Sunday, March 8, 2009

Heilig/Onheilig


Op een gegeven moment had ik het plan een serie foto's te maken onder de titel "Heilig/Onheilig".

Het idee ontstond toen we met de auto langs een nieuw bedrijventerein kwamen. Ze hadden nog geprobeerd er iets van te maken, maar het was duidelijk dat dit een plek was waarvan alle goden al waren weggevlucht toen de eerste urban planner de eerste slide van zijn eerste Powerpointpresentatie over het project in elkaar draaide.

Ik wou dit soort plaatsen contrasteren met fana, plaatsen met een eigen adem. Bemoste stronken. Ruwe keien. Huizen desnoods, die met generaties bewoners zijn meegegroeid.

De gedachte zat me al niet helemaal lekker maar toen ik het bovenstaande praatje van Miru Kim zag, besefte ik waar mijn fout zat. Het zit hem niet in de plaatsen.

We zijn het zelf.

(Miru Kim, zie hier haar Naked City Spleen foto's)

1 comment: