Wednesday, December 17, 2008

De hel zit vol gelovigen

Vindt u het vervelend om op straat aangesproken te worden door Jehova's, Krishna's of Mormonen? Die dan, per saldo, vragen of u het fijn vindt om naar de hel te gaan?

Ik namelijk niet.

Nee, want stel nou dat u mij door De Stad ziet lopen met een nare uitslag in mijn gelaat, die u, zelf een voormalig lijder aan dezelfde kwaal, onmiddelijk herkent. En u heeft toevallig een probaat zalfje bij u. Dan bent u toch zo aardig mij daar een likje van aan te bieden?

En dat is nou precies wat de bleke jongens en sexloze meisjes die op straat het Woord verkondigen óók doen. Gegeven hun context, zien zij duidelijk hoe u, met al uw zondige gewoonten, rechtstreeks afstevent op een gratis verblijf in de Vuur-en-Zwavel Experience van Kamp Beëlzebub. Maar ze weten daar gelukkig een eenvoudige, fool proof oplossing voor.

Dan is het toch gewoon tof van ze dat ze u een likje zalfje aanbieden?

Dat u nou toevallig de waarheid kent en zij zomaar in het een of andere fantasietje geloven, doet er niets aan af dat het een vriendelijk gebaar is. U kunt gewoon bedanken voor de liefde van de Heilige Geest tenslotte.

En bovendien is er nog altijd de mogelijkheid dat u, ondanks als uw goeje bedoelingen, met uw mooie wereldbeeld jammer genoeg de plank misslaat. Misschien wordt het universum wel echt bestierd wordt door een besneden zombie met een paar extreem freaky littekens. Of door een blauw kereltje dat zich kleedt als Dame Edna en dwarsfluit speelt.

In ieder geval is zeker dat de Hel, als-ie bestaat, vol zit met gelovigen. Die alleen helaas nét even het verkeerde geloofden.

(Op de foto's: A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupada, oprichter van de "Hare Krishna's" en Billy Graham, bekende Usanistaanse predikant. Foto's linken naar hun respectievelijke bronnen.)

No comments:

Post a Comment