Monday, December 1, 2008

Blinde Schildpad gaat fors loos over de toestand in ons land

Uw eigen Blinde Schildpad las dit:


En dat deed hem dan weer denken aan dit:
Jaja, wij kunnen d'r wel om lachen. Die maffe Amerikanen met hun rare sexuele benepenheid. Maar vergeet niet dat het promoten van onthouding officieel overheidsbeleid is, daar.

En dat wij hier dezelfde kant op lijken te gaan.

Van over de afgelopen weken herinner ik mij de bovengelinkte onzalige waardencatalogus van mevrouw Ter Horst; de middeleeuwse bedoelingen die Meester Rouvoet met onze gezinnen heeft; het redeloos verbieden van pretchampignons en meer doorlopend, de heisa over koffieshops.

Maar kan iemand mij dan alsjeblieft even uitleggen wat het hele probleem met cannabis is?

Trekken wietrokers misschien plunderend en verkrachtend door onze woonwijken? Zijn stickies eigenlijk Saddams verstopte massavernietigingswapens? Dragen hasjdampen exorbitant bij aan het broeikaseffect? Metaboliseert THC in mijn nieren tot dioxine, zodat er eendjes doodgaan wanneer ik na een jointje in een gracht pis? Of roept de geur van schroeiende Cannabis sativa-knoppen wellicht de baarlijke Satan op uit de krochten van de hel om de zielen van brave gristenmensen te stelen?

Neen! Er is namelijk, lieve burgers, niets aan de hand!

OK, er is natuurlijk dat ding met die medeburgers van de Europese Economische Regio die mij in het weekend vragen wo man könnte kiffen. En die dan foutparkeren, of zo. Maar dat probleem is (net als het infame criminele circuit rond de wietteelt) alleen en uitsluitend een product van het onverklaarbare samengeknepen-billetjes-beleid dat er gevoerd wordt. Klok, klepel, iemand?

Ik vraag u: welke gemeente die niet bestierd wordt door halfwaanzinnige Amish of moellah's zegt er nou Nee! tegen toeristen!? Toeristen die, als ik zo vrij mag zijn, duidelijk van plan zijn om geld uit te geven!?

Pak die doekoes, yo. Of ben je helemaal nuts?

Waarom zetten de betrokken gemeenten geen 10 meter hoog plastieken Zeeuws Meisje met een kneiter van een toeter aan de stadsgrens? In vijftalige neonbelettering op de gevel van de VVV verkondigen dat men hier de beste stuff op de planeet verkoopt!

En zie toch eens al die Japanners weglopen met hun Delftsblauwe bongs!

Hier mogen de grensgemeenten ook best een graantje van meepikken, natuurlijk. Waarom de wiet niet laten telen bij de sociale werkplaatsen? Kunnen we de winst mooi gebruiken om ervoor te zorgen dat verzorgingstehuizen dagelijks de opoes kunnen schrobben.

Uit piëteit met buurlanden die het licht nog niet gezien hebben kan ik me slechts één enkele nuttige regulering van de handel voorstellen: dat iedereen die geen Nederlands paspoort kan overleggen alleen nog reeds aangestoken voor-gerolde joints mag kopen.* Smokkel: opgelost.

Maar nee, de wereldvreemde onderbuik van de zurige ouderlingen op het pluche regeert en met een kleffe, bruine, reutelende windvlaag vliegt de rede het raam uit.

Het wás zo'n leuk land, Nederland.

*) Ook gewoon als service. Wel eens een Belg met een aansteker gezien? Is net zoiets als een aap met nunchakus.

3 comments:

 1. Maar je krijgt er wel hele vieze tanden van.

  ReplyDelete
 2. Blij te zien dat Blinde Schildpad zich ook begint uit te laten over de kwalijke zaken in de wereld.

  Blije blogjes schrijven is een deugd die niet verzaakt moet worden, maar met al de normen en waarden die ons om de oren worden geslingerd lijkt het een burgerplicht hier tegenin te bloggen. Bravo!

  ReplyDelete
 3. Ah, heel goed. Meteen postertjes van drukken voor verspreiding in Brussel & Hamburg zou'k zeggen.

  ReplyDelete