Tuesday, November 25, 2008

Thee

Ik droomde vannacht dat ik thee kocht.

Ze hadden allerlei verschillende soorten: van ordinaire zakjes Pickwick tot buidels losse thee. Maar mijn oog viel op een laag, vierkant doosje, bekleed met iets als crème-kleurig waterzijde, dat eerder leek alsof het bij een juwelier thuishoorde.

Van binnen was het doosje verdeeld in twee vakjes, de ene groter dan de andere. In de vakjes lagen, op een glanzende voering, twee verschillende soorten thee.

In het linker, grotere, vakje lagen wat doorschijnende bleekgele blaadjes. De thee in het rechtervak was grover en donkerder. Aan de binnenkant van de deksel stond een korte uitleg over beide soorten thee. Ze hadden lange aziatische namen die ik inmiddels ben vergeten.

Er lag niet veel thee in de vakjes, maar ik zag dat ik het hele binnenwerk uit het doosje kon lichten en dat daaronder meer zat.

Toch kostte het doosje maar één euro zesendertig, en dat leek mij een goeie deal.