Thursday, November 6, 2008

Hoe cynisch wou u het precies hebben?

Mailt het een of andere familielid me vandaag over de hoe blij het een of andere andere familielid (al jaren te gast in Usanistan) is met de verkiezing van dhr. B.H. Obama (esq.):
...ze was laaiend enthousiast en net als al die andere Amerikanen zeer emotioneel over hetgeen er gebeurde. Ze overweegt zelfs nu het Amerikaans staatsburgerschap aan te vragen! Wel is ze bang dat Obama niet de kans krijgt de volle 4 jaar uit te zitten (vrije wapens...).
Mailde uw eigen Blinde Schildpad terug:
...dat "net als al die andere Amerikanen" valt natuurlijk nogal tegen: 47% procent van de stemmen ging niet naar Obama. Da's de helft, als je het mij vraagt.

En Amerikaanse presidenten zijn (sinds het Jodie Foster incident) niet meer vermoordbaar, tenzij je óf heel Airforce One uit de lucht blaft (wat de meeste huis-tuin-en-keuken terroristen simpelweg niet gaat lukken) óf de geheime diensten zulks actief toestaan.

Maar de kans dat ze dat bij Obama 'per abuis' gaatjes zouden laten vallen is volledig nihil: het zou een instant rassenoorlog betekenen die waarschijnlijk het einde van de huidige Verenigde Staten zou betekenen.

En dat is niet in het belang van voornoemde diensten.

Dus: het zal wellicht tegen heug en meug zijn, maar ze zullen Obama beschermen zoals er nog nooit een president beschermd is. Het zou me verbazen als hij zich tijdens zijn termijn zich ook maar'n keer zal snijden bij't scheren...

En tenslotte: iedereen die vrijwillig het staatsburgerschap accepteert van een land dat de doodstraf hanteert, is totaal van de pot gerukt.
Blinde Schildpad exit, left stage.

No comments:

Post a Comment