Thursday, August 21, 2008

Spinvis - Smalfilm

Lieden zoals moi zijn natuurlijk veul te goed voor Nederlandstalige muziek.

Net zoals we de Telegraaf niet lezen maar de VPRO (overigens uit te spreken als véperéo) gids wel; geen Red Bull drinken, maar wel een kopje Earl Grey of Lapsang van de Simon Lévelt lusten; niet gezien willen worden op een voetbalveld, maar liever gaan nordic walken langs het Pieterpad...

...net zo luisteren wij niet naar de we-gaan-weer-met-de-buren-naar-de-Costa-dit-jaar-deuntjes die Nederlandstalige artiesten plegen voort te brengen.

Maar Spinvis is wel salonfähig, toch?Vooral die zin Ik ben al heel erg oud / en ik mis mijn vrouw vind ik echt ziek briljant. Om mij is het definitieve talent wat een gedichtenmaker zou moeten hebben het vermogen om met één regeltje over iets anders de kleur van iemands gordijnen te suggereren.

Zoals Spinvis herhaaldelijk doet in dit nummer.