Friday, August 29, 2008

Dickinson No. 1779 / De wadden

To make a prairie it takes a clover and one bee,
One clover and a bee,
And revery.
The revery alone will do,
If bees are few.

(Emily Dickinson, gedicht nummer 1779)

de wording van dit land         
behoeft een eeuwigheid        
en zand        

de eeuwigheid alleen voldoet        
waar men zand ontberen moet        


Dit is een soort dubbelprortret. Mijn vers tegenover dat van Dickinson. De Amerikaanse vlakte en de Friese wadden. Over haar gedicht waag ik mij niet uit te spreken, maar dat van mij werkt in ieder geval beter met de hare er naast. Zonder vind ik hem iets cutesy. Dit komt misschien door het volle rijm (een verschijnsel waar ik gemengde gevoelens over heb).

The Poems of Emily Dickinson, edited by R.W. Franklin (reading edition), Cambridge, Mass., en Londen, 2005